(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Fazolová svíčková - fazole ala svíčková
Potřebné ingredience
250g suchých bílých větších fazolí (nebo 2 plechovky sterilovaných), 1 větší cibule, 1 větší mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky sušené šalvěje, špetka saturejky, špetka ml. bílého pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, cukr krystal 1/2 lžíce, citronová šťáva, sůl, kysaná smetana, máslo.
Postup přípravy
Fazle namočíme na 24hod do studené vody. Poté propláchneme a v nové nesolené vodě dáme vařit doměkka, pěnu sbíráme. Mezi tím si na másle orestujeme jemně nakrájenou cibuli, jemně nastrouhanou mrkev, celer a petžel do růžova - měla by začít krásně vonět, pridáme všecho koření a ještě minutku restujeme, vsypeme cukr a necháme rozpustit. Přidáme uvařené fazole i s trochou vývaru, osolíme a provaříme cca 1/2 hodiny. Nakonec vmícháme smetanum, dochutíme citronovou šťávou, popř. dosladíme a dosolíme. Podáváme s opečenými tousty, noky nebo vařenými brambůrky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marky18
(upraveno)
23. 8. 2012, 23:19
Klobouk dolů!!!Výborné!!!